Preview Mode Links will not work in preview mode

Hasznos linkek

Patreon

patreon

Párásító podcast Facebook csoport
Párásító - Google Podcasts
Twitter
http://facebook.com/ecigitesztek
Ecigitesztek - Spotify
Ecigitesztek - tumblr

Az itt közzétett tartalom részben, vagy egészben történő felhasználása írásbeli engedélyhez kötött!

Kapcsolat

Nov 21, 2019

Okosotthon tervezés után szintetizátorozunk, de kell is a boldogsághormon, ellentételezendő, hogy az Apple letiltotta a podcast alkalmazásunkat. A végén azért a Forbes cikk feldob bennünket.

Show notes

Régen az aroma is kevesebb volt

Okosotthon tervezés

Szintetizátor építés

Radírpók az Apple-nél

Olvasói Levél

Először is hadd gratuláljak a podcastokhoz. Két hónapja hallgatlak benneteket. Visszamenőleg is. Nagyon színvonalas adásokat raktok össze.
A legutóbbi adásban elhangzottak (iqos, kukoricakeményítő) miatt írok neked, illetve lehet hogy maga a sztorim is érdekes lehet. 25 évig cigiztem. Természetesen tüdő problémáim is voltak, de sehogy sem tudtam letenni azt a rohadt cigit. Sok kollégám (IT) e-cigizik 5-8 éve, folyamatosan próbáltak átszoktatni.
Nem tudtam megbarátkozni a DL-el, MTL-es cuccai senkinek nem voltak a közelemben. Amikor mindenféle DL készüléket adtak nekem kölcsön, próbálgattam de majd belefulladtam..
A nyáron sok kolléga IQOS-ra váltott, gondoltam rápróbálok én is. Az első stick elszívásába majdnem belehaltam annyira köhögtetett. A második már kevésbé. Egy fél doboz után már élveztem is, másnap szlovákiában megvettem az első IQOS készülékemet.
Két hétre rá hogy duplázni is tudjak a másodikat is megvettem. Nagyon tetszett. Egy ismerősöm hozott ukrajnából lila iqos sticket (erdei gyümölcs+menta). Úgy szívtam mintha nem lenne holnap, de ugye sajnos azt legálisan nem lehet beszerezni magyarországon. Ritkán kaptam belőle. Az itthoni 2 dohány 2 menthol íz hamar unalmas lett, tudván hogy van lila is, meg zöldteás is külföldön. Mindent meg akartam tudni az IQOSról, ezért olvasgattam és rengeteg videót megnéztem a szereléséről + működéséről.
És itt kapcsolódik az adáshoz: kukoricakeményítő. Én úgy hallottam hogy a "füstszűrője" ezeknek a stickeknek kukoricakeményítő+még valami anyag felhasználásával készül. Érdemes amúgy egy használt és egy nem használt sticket szétvágni és megnézni a belsejét... A másik érdekes dolog a stickek kapcsán. Jó magyar szokás szerint próbálták a kollégák mégegyszer elszívni a sticket. Amit nyilván fillérbaszás, de ha belenézel egy elszívott stickbe, akár még működhetne is (elfordítva s ticket 90 fokkal újra bedugni.. Nem működik. Pedig a penge 75+ százaléka ránézésre friss "dohánylevélben" van ilyenkor is.
CloudTheorem videójában (https://www.youtube.com/watch?v=oTHTx2mWD38) az állítja belsős forrásra hvatkozva hogy a stickek gyártásához dohányleveleket lepréselik papír vékonyra, és PG/VG-be áztatják..... Ez a kétszerelszívást is megmagyarázza hiszen az egész "dohánylap" kiszárad amikor egyszer elszívod.
Ennek hatására 2 hónap IQOS után úgy gondoltam hogy adok egy esélyt az eciginek, hiszen pára/pára alapon nem kellene fullasszon csak az első pár slukknál. Így is lett.
Megvettem az első MTL podomat + hozzá viszonylag magas nikotinos liquidet (12mg) szlovákiai utam során. Nagyon bejött. Azóta se cigi se iqos, csak ecigi.
Az egy podból gyorsan kettő lett, dl-es boxmod kit, dwarv mtl kazán, építős dl kazán, squonk mod, mesh dripper, mtl dripper, magamnak tekerés, vattázás, keverés. Azóta boldog vaper vagyok. Remélem érdekes volt a sztori illetve tudtam egy két plusz infót adni.

További sok érdekes adást kívánva,
Üdv: [pöff]

Forbes cikk

 

Sorozat

The crown

Az úr sötét anyagai

Kultúra

The Irishman